Heb je pech in het buitenland? Niet in alle landen van Europa is er een Pechhulp Service zoals wij die in Nederland kennen. De werkwijze en voorwaarden verschillen. Lees daarom deze Pechhandleiding, om bij terugkomst niet voor verrassingen te komen staan.

check
Stap 1: Bel altijd met Stam Lease
check
Stap 2: Geef je locatie door
  • Wegnummer, plaats of tussen welke steden en kilometeraanduiding

Pech op een tolweg in Frankrijk

Wanneer je met pech langs de tolweg in Frankrijk komt te staan, dien je gebruik te maken van de praatpaal langs de weg of door te bellen naar 112. Standaard wordt u dan weggesleept naar een garage. Neem bij de garage contact op met Stam Lease via bovenstaande telefoonnummers

Hulp bij een ongeval

Wanneer je betrokken bent bij een ongeval, dien je altijd de politie in te schakelen. De politie zal dan een proces-verbaal opmaken. Zelf dien je foto’s te maken van de verkeerssituatie en de schade. Daarnaast is het belangrijk om samen met de tegenpartij het Europees schadeformulier in te vullen, ook wanneer de politie aangeeft dat het niet nodig is of na het verkrijgen van bijvoorbeeld een ‘unfallkarte’. Bel daarna met de medewerkers van Stam Lease via bovenstaande telefoonnummers.

Hulp bij een lekke band

Heb  je een lekke band? Zoek dan een veilige plek om de auto stil te zetten. Daar kan je beoordelen of je de band zelf kunt vervangen of dat je hulp moet inschakelen. In de meeste gevallen wordt je auto afgesleept naar de dealer. Neem bij de dealer contact op met Stam Lease via bovenstaande telefoonnummers.

Stam lease
Stam lease

Verkeerd getankt?

Heb je de verkeerde brandstof getankt? Probeer dan niet verder te rijden. Neem direct contact op met Stam Lease via bovenstaande telefoonnummers. De medewerkers helpen je zo spoedig mogelijk weer op weg.

Vervangend vervoer nodig?

Indien je niet verder kunt rijden met je auto, is vervangend vervoer zoals een huurauto een optie om jouw reis alsnog te vervolgen. Neem voor de mogelijkheden contact op met Stam Lease via bovenstaande telefoonnummers.

Verkeersovertredingen

Ben je staande gehouden of heb je een bonnetje achter de ruitenwissers gevonden? Het land waar de overtreding plaatsvond stuurt je vaak zelf de boete. In sommige gevallen kan je ook te maken krijgen met het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB), dat boetes voor andere Europese landen int, mits deze onherroepelijk en hoger dan € 70,- zijn.